Choco Max
Kompaktowe rozmiary maszyny i zastosowanie kółek w podstawie pozwalają na jej zastosowanie nawet w niewielkich zakładach wytwarzających wyroby z prawdziwej czekolady. Konstrukcja wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej,

Zapytaj o produkt

infolinia : +48 17 226 11 16
- opis maszyny

Hasborg jest jednym z niekwestionowanych liderów w branży cukierniczo-piekarniczej. Początki przedsiębiorstwa sięgają drugiej połowy lat 90-tych XX wieku. Wówczas zrodził się pomysł na założenie firmy specjalizującej się w produkcji wysokiej jakości maszyn i urządzeń do użytku w piekarniach i cukierniach. Firma zatrudnia najlepszych specjalistów odpowiadających za projektowanie i produkcję innowacyjnych, niezawodnych i energooszczędnych maszyn do wyrobu ciastek. Hasborg od wielu lat utrzymuje wysoką pozycję w branży, podnosząc jednocześnie konkurencyjność i rozszerzając ofertę o kolejne produkty.

Jedną z propozycji marki Hasborg jest wysokiej jakości urządzenie Choco Max. Urządzenie znajdzie zastosowanie w zakładzie, w którym powstają produkty zawierające czekoladę. Niewątpliwą zaletą maszyny jest jej niewielki rozmiar, dzięki czemu produkt świetnie sprawdzi się zarówno w dużym, jak i naprawdę małym zakładzie produkcyjnym. Głowica Choco Max posiada aż 8 wyjść i dostosowana jest do pracy z formami o rozmiarze 275 mm. Każdy ze zbiorników na czekoladę posiada odrębną matę grzewczą, służącą utrzymaniu odpowiedniej temperatury czekolady. Do obsługi urządzenia wystarczy zaledwie jeden operator. Dzięki temu możliwe jest obniżenie kosztu produkcji, przy jednoczesnym zachowaniu wysokiej jakości wyrobów finalnych oraz niskiej ceny wypieków.

W wyposażeniu Choco Max zastosowano głowicę dozującą i moduł podawania nadzienia oraz czekolady wykonane z najwyższej jakości aluminium anodowanego. Dzięki temu uzyskano maszynę wydajną i niezawodną, która zapewnia ciągłą produkcję wysokiej jakości wypieków. Zaletą maszyny jest również konstrukcja, umożliwiająca dokładne czyszczenie urządzenia po wykonanej pracy.

Cała konstrukcja Choco Max opiera się na elementach wykonanych z kwasoodpornej stali nierdzewnej AISI 304. Co więcej, każdy fragment urządzenia, mający kontakt z nadzieniem lub czekoladą posiada niezbędne certyfikaty wymagane dla produktów mających zastosowanie w przemyśle spożywczym.

Do zarządzania Choco Max służy nowoczesny, cyfrowy panel posiadający menu w kilku językach. Zastosowanie obrazkowego interfejsu znacznie ułatwia obsługę, czyniąc ją całkowicie intuicyjną. Oprogramowanie maszyny daje możliwość zapisywania ustawień oraz receptur na zewnętrznej karcie SD. Dodatkowo, Choco Max posiada łączność WiFi, które umożliwia diagnostykę i korektę ustawie maszyny z poziomu serwisu Hasborg. Choco Max jest urządzeniem wielofunkcyjnym. Może pracować zarówno samodzielnie, jak i jako część linii technologicznej do wyrobu czekolady czy pralin.

Oferta marki Hasborg skierowana jest do przedsiębiorców, którzy szukają najwyższej klasy urządzeń do użytku w przemyśle piekarniczo-cukierniczym. Z pomocą tych maszyn zorganizujesz każdą piekarnię i zyskasz produkcję smacznych, estetycznych oraz powtarzalnych słodyczy różnego rodzaju.